Miranda Kerr je trenutno eden najbolj vročih obrazov z modnih stez. Foto: EPA
Miranda Kerr je trenutno eden najbolj vročih obrazov z modnih stez. Foto: EPA
Ana Beatriz Barros
Brazilska lepota - Ana Beatriz Barros. Foto: EPA

Enajst priznanih lepotic z vsega sveta je sprejelo Pirellijevo ponudbo. V Londonu so pred kratkim razkrili koledar in povedali, da so tokrat pozirale kar tri Avstralke: Miranda Kerr, Catherine McNeil in Abby Lee Kershaw. Miranda je nekaj prahu dvignila že s tem, ko se je slekla za revijo Rolling Stone. Na novih fotografijah naj bi pokazala še več.

Druga dekleta, ki so pozirala pred objektivom, so tri britanske manekenke Lily Cole, Daisy Lowe in Rosie Huntington-Whiteley, dve brazilski lepotici Gracie Carvalho in Ana Beatriz Barros, Madžarka Eniko Mihalik, Nizozemka Marloes Horst in nam najbližja Georgina Stojiljković iz Srbije. Na plaži Salvador de Bahia v Braziliji sta Miranda in Abbey pozirali le v škornjih in klobuku, Nizozemka se je pretvorila v dekle na vročih straneh časopisa iz 70., Catherine pa je imela na sebi seksi bikini. Vse manekenke naj bi se tudi gole fotografirale med valjanjem v blatu.

Američan krmaril med manekenkami
Za 37. izvod je fotografije posnel ameriški modni fotograf Terry Richardson. Terry, ki je znan predvsem po svojih provokativnih in seksualnih slikah, se je vrnil k klasičnemu popartu brez pretiravanja z rekviziti in ličili. "Dober fotograf ujame trenutek, zato sem slikal brez dodatne opreme in asistentov," razlaga Richardson. Rajši ima naravno lepoto deklet in zato fotografij nikoli ne obdeluje računalniško.

V prejšnjih izvodih so se pojavile mnoge zvezdnice svetovnega kova. Leta 2006 so bile na straneh koledarja med drugimi objavljene tudi fotografije Kate Moss, Jennifer Lopez, Giselle Bundchen in Penelope Cruz.

Na žalost nekaterih koledar ne bo na voljo v prosti prodaji, saj bo izdelan v omejenih količinah. Deset tisoč izvodov bodo podarili za zdaj še neznanim srečnežem.