Mladenič se bo v zgodovino zapisal kot prvi moški prostitut. Foto: EPA
Mladenič se bo v zgodovino zapisal kot prvi moški prostitut. Foto: EPA
Bordel
Bordel Shady Lady Ranch je za zdaj edini na svetu, ki povsem zakonito ponuja moške spolne usluge.

Poročali smo že, da so na začetku meseca Bobbi Davis, lastnici bordela Shady Lady Ranch v ameriški zvezni državi Nevada, oblasti dovolile tudi uvedbo moške ponudbe v njeni javni hiši. Objavila je oglas: "Bordel Shady Lady Ranch išče privlačne moške, stare med 21 in 40 let. Morajo biti pridni in delavni, s pozitivnim odnosom do življenja in imeti željo ugajati damam", na katerega se je odzvalo več sto kandidatov.

Med vsemi prijavljenimi se je nazadnje odločila za postavnega temnolasca, 25-letnega večnega študenta, ki ga bodo njegove stranke klicale Markus, saj pravega imena ne želi izdati. Je nekdanji marinec, ki se je pred nekaj tedni odpravil v Los Angeles in se preizkusil kot pornoigralec, a posnel le dva prizora seksa, nato pa pustil to službo. Druge nikakor ni mogel najti, zato se je prijavil na razpis za prvega moškega žigola na svetu, in uspel.

Jaz in Rosa Parks, revolucionarja!
Takoj se je znašel v središču pozornosti in dal svoj prvi intervju za revijo Details Magazine, ki pa je bil očitno tudi njegov zadnji. V tem intervjuju je namreč izjavil, da je njegova pionirska vloga v svetu moške prostitucije enaka zgodovinski vlogi Rose Parks, temnopolte borke za človekove pravice, ki je znana po tem, da se je leta 1955 uprla zahtevi avtobusnega voznika, ki ji je ukazal, naj odstopi sedež belcu. Bralci nad to njegovo primerjavo niso bili preveč navdušeni, kot tudi ne njegova vodja Bobbi Davis, ki mu je prepovedala vse nadaljnje intervjuje. V prvih dneh v novi službi Markus sicer ni imel veliko dela, zato pa je njegov koledarček strank za konec tedna že krepko popisan.

Nad novo ponudbo bordela Shady Lady Ranch pa niso preveč navdušene konkurenčne javne hiše. Bojijo se, da bo prvi moški žigolo pritegnil preveč neželene pozornosti oblasti in organov nadzora, kar bi nazadnje po njihovem mnenju lahko pripeljalo celo do tega, da prostitucija v tej zvezni državi ne bi bila več zakonita.