Spremljajte oddajo Glasbeni pozdrav. Foto: TV Slovenija
Spremljajte oddajo Glasbeni pozdrav. Foto: TV Slovenija

Pred 60 leti se je začela njihova skupna pot, ki je rodila glasbo, ki ne bo nikoli nična, a vedno mična, ki zna pobožati slovensko dušo in razveseliti srca starih in mladih, doma in povsod po svetu, kamor zanese slovenskega človeka.

Lojze Slak. Foto: TV Slovenija
Lojze Slak. Foto: TV Slovenija

Naj je bilo v živo ali na posnetku, ljudje so te pesmi vzeli za svoje, jih prepevali, igrali, ob njih delali in praznovali. Nič koliko mladih prstov je začelo ubirati strune diatonične harmonike – frajtonarice, tako kot je to počel godec vseh godcev, Lojze Slak. In nič koliko mladih grl je začelo peti tako, kot so slišali Fante s Praprotna.

Glasba, ki je postala nepogrešljiv del slovenskega glasbenega izročila in nadaljevanja dela Slakovega ansambla, ki letos praznuje 60 let svojega poslanstva.

Spomine bodo v oddaji, ki jo vodi Andrej Hofer, obujali Andrej Bergant, Leopold Pungerčar, Slakov nečak in Slavko Podboj, njegov dobri prijatelj, tudi avtor besedila zimzelene skladbe Čebelar. Nastopajo še Akordi, Silvo Pliberšek, Rok Švab, Jože Sadek, Gregor Kolar ter Nuša in Frenk Derenda.

V živo