Pevka in avtorica glasbe Alanis Morissette se bo preizkusila tudi v filmu. Foto: epa
Pevka in avtorica glasbe Alanis Morissette se bo preizkusila tudi v filmu. Foto: epa

Zaigrala bo v filmu Radio Free Albemuth, ki je v bistvu priredba deloma avtobiografskega romana znanega pisatelja znanstvene fantastike Philipa K. Dicka. Pevka se je odločila vlogo sprejeti tudi zato, ker obožuje njegovo literaturo.

Vizija glamurozne ženske
Morissettova bo zaigrala v vlogi Silvije, ki se v podobi glamurozne ženske prikaže v viziji direktorja glasbene založbe Nicka (zaigral ga bo Jonathan Scarfe). V resnici je Silvija daleč od glamuroznosti, saj je popolnoma običajna ženska, ki se mora poleg reševanja vsakdanjih težav nenadoma spopasti še s težko boleznijo. Vseeno jo Nick zaposli kot svojo tajnico, kmalu pa se med njima splete zaupen in topel odnos.

Morissettova je že nastopila pred kamerami
Radio Free Albemuth naj bi začeli snemati letošnjega novembra v Los Angelesu, njegov režiser pa bo John Alan Simon. Ta je tudi scenarist filma, ki je nastal kot priredba Dickovega romana iz leta 1976, v katerem je pisatelj opisoval svoje izkušnje z vizijami. Za Morissettovo to ni prva igralska izkušnja, saj je zaigrala že v nekaj televizijskih serijah, nazadnje v treh delih TV-drame Nip/Tuck, kjer je nastopila v vlogi lezbijke.