Izdal je nov album Moje popevke. Foto: Prireditvena agencija 19
Izdal je nov album Moje popevke. Foto: Prireditvena agencija 19

LP-plošča je bila prvič objavljena leta 1986, zdaj pa je izšla na CD-formatu. Njegove pesmi z legendarnega Krapinskega festivala prepevajo Gabi Novak, Zvonko Spišić, Tanja Mršić, Hrvoje Hegedušić, Ivica Bobinec, Dubrovački trubaduri, Đani Šegina in sam avtor. Izdaja prinaša tudi pet novih pesmi z enega najstarejših narečnih festivalov.

Južnjak na severu
Čeprav je Arsen svojo mladost preživel v Šibeniku, je zaljubljen v Hrvaško Zagorje: "Resni južnjaki imajo očitno radi mraz in sever. Za Krapino pišem že od leta 1971, nikomur nisem ostal tako zvest. Rad imam svoj kajkavski opus. V njem je zajetih petdeset let, ki sem jih preživel v Zagrebu, v njem so zagorska jesen, voda, vlaga, spokojna tišina."

Svojo navezanost na festival je opisal z besedami: "Krapina ne prinaša zaslužka. Tam smo se zbirali "lepi poraženci", tisti, ki v njej iskali "južnjaške utehe".

Med skladbami, ki bodo znova pritegnile pozornost občinstva, so vsekakor najbolj izrazite Podragaš lasi, Napali lampu, Kmice, Fergismanjniht in Kdo ti je rekel.