Zasedba B-52's se vrača na sceno. Foto:
Zasedba B-52's se vrača na sceno. Foto:

Njihov novi album za zdaj še nima imena. Glasbeno moštvo je imelo pri delu v studiu nemalo težav, saj člani živijo tako v New Yorku kot tudi v Georgi in na Floridi.

Kljub temu so se Cindy Wilson, Fred Schneider, Kate Pierson in Keith Strickland zbrali v rojstnem mestu Athens in posneli 11 novih pesmi. Seveda so te tudi tokrat plesne, razgibane in poslušljive. V prihodnjih mesecih se bodo pod nadzorom producenta Steva Osbourna lotili postprodukcije posnetega gradiva, album pa naj bi po napovedih izšel do konca letošnjega leta. Fanta in dekleti bodo letos nastopili na nekaterih vidnejših evropskih in ameriških poletnih festivalih.

Zimzeleni Love Shack
New wave skupina B-52's je nastala leta 1976. Na začetku je v njej deloval tudi Ricky Wilson, ki pa je leta 1985 umrl zaradi aidsa. Njihov prvi album s preprostim naslovom B-52's je izšel leta 1979, vendar z njim na lestvicah niso dosegli kakšnih večjih uspehov.

Občinstvo je najbolj prepričala njihova plošča Cosmic Thing, ki je izšla leta 1989. Na njej je bil objavljen tudi planetarni hit Love Shack. Med velike uspešnice skupine sodijo tudi singli Rock Lobster, Private Idaho, Roam, Deatbeat Club, Channel Z in še nekateri drugi.

Kvartet je svoj zadnji, šesti studijski album Good Stuff objavil leta 1992. Z njim so priplezali do 16. mesta na Billboardovi glasbeni lestvici.