Njegov novi album je požel dobre kritike. Foto: Reuters
Njegov novi album je požel dobre kritike. Foto: Reuters
John Lennon
Duh Johna Lennona še vedno živi. Foto: EPA

McCartney, ki je pred dnevi proslavil svoj 65. rojstni dan, se je s svojim novim albumom Memory Almost Full uvrstil na 3. mesto Billboardove lestvice.

Pokojni George Harrison je leta 1988 skupaj z Jeffom Lynneom, Tomom Pettyjem, Bobom Dylanom in Royem Orbisonom ustanovil skupino Travelling Wilburys. Prvenec kvinteta je debitiral na 57. mestu Billboardove lestvice, prilezel pa je celo do 3. mesta.

Njihov drugi album The Travelling Wilburys Vol 3, ki so ga posneli leta 1990 po smrti Roya Orbisona, se je ob izdaji pojavil na 40. mestu lestvice, priplezal pa je do 11. mesta. Oba albuma, ki ju je posnela ta zvezdniška zasedba, sta zdaj združena na CD-izdaji The Travelling Wilburys Collection in sta pristala na 9. mestu lestvice Billboard 200.

Album Instant Karma - The Amnesty International Campaign to Save Darfur, na kateri so tudi priredbe skladb Johna Lennona, pa je pristal na 15. mestu lestvice albumov. Na plošči, ki jev bila posneta v dobrodelne namene, pesmi slovitega glasbenika iz Liverepoola izvajajo U2, Green Day in Big & Rich.