Bo Diddley  je bil leta 1987 sprejet v Dvorano slavnih Rock and Rolla, leta 1998 pa je prejel grammyja za življenjsko delo. Foto:
Bo Diddley je bil leta 1987 sprejet v Dvorano slavnih Rock and Rolla, leta 1998 pa je prejel grammyja za življenjsko delo. Foto:

78-letni pevec in kitarist že več let trpi zaradi zdravstvenih težav. Tokrat se je na rednem zdravniškem pregledu pritoževal zaradi omotice in slabosti. Ugotovili so, da je njegovo stanje resno, in ga hospitalizirali. Po operaciji, s katero so mu izboljšali pretok krvi v srce, in tednu, ki ga je preživel na intenzivni negi, je glasbenik v stabilnem stanju. Diddley je bil hospitaliziran že maja po kapi, ki je vplivala na njegove govorne sposobnosti, v zadnjih letih pa je zaradi sladkorne bolezni izgubil tudi nekaj prstov na nogi.

Pionir rock and rolla je vplival tudi na U2
Rhythm in blues glasbenik je širšo prepoznavnost dosegel leta 1955, ko je zavzel R&B-lestvice s hitom Bo Diddley, v Ameriki pa ga pogosto označujejo za eno ključnih figur pri prehodu bluesa v rock and roll ter glasbenika, ki je s svojim igranjem kitare vplival tudi na Buddy Hollyja, Rolling Stonese in U2. Njegov prepoznavni znak vse do danes ostajajo debela črna očala in pravokotno oblikovana kitara ter uspešnice, kot so Who Do You Love, Before You Accuse Me, Mona in I'm a Man.