Skupina Chateau se prvič po letu 1999 predstavlja z novo skladbo. Foto: Uradna spletna stran skupine
Skupina Chateau se prvič po letu 1999 predstavlja z novo skladbo. Foto: Uradna spletna stran skupine

Pesem je nastala pod peresom Zvoneta Hranjca, kitarista skupine, v promocijskem sporočilu pa so člani skupine zapisali, da "gre za neposredno rock pesem, v kateri izvemo, da stari mački, kot so Chateau še vedno radi pomislijo na lep ženski dekolte in vse, kar se skriva za njim …"

Kako uspešna bo vrnitev skupine Chateau, lahko presodite sami, saj lahko pesem poslušate na desni spodaj.

Skupina Chateau je nastala leta 1986 in slovenski javnosti postala malo bolj znana s skladbo Ljubezen čez počitnice. V prvih letih se je zamenjalo kar nekaj članov skupine, nekakšno jedro in stalnico skupine pa sta tvorila pevec Matjaž Ograjenšek in bobnar Stane Odlazek. Leta 1990 je skupina izdala prvi album Tvoje oči, kar je članom skupine prineslo večjo prepoznavnost in seveda tudi več koncertov.

Največjo prelomnico pa je za skupino predstavljalo leto 1991, ko se je skupini pridružil kitarist Zvone Hranjec (nekdanji član skupine Šank rock) in začelo se je najplodnejše in najuspešnejše obdobje skupine - takrat so se rojevali hiti, kot sta Lola, Mlinar na Muri. Sledile pa so še skladbe Solzice, Brez tebe itd.

Skupina je zadnji koncert odigrala leta 1999, nato pa lansko leto napovedala ponovno rojtsvo malo skupine v malo drugačni zasedbi. Zdaj pa, kot rečeno, že predstavljajo svojo najnovejšo skladbo - to lahko poslušate, če kliknete na gumb predvajaj na desni.

T. K.