Crvena jabuka je prodala album z naslovom Iz leta 1988 v več kot 250 tisoč izvodih. Foto:
Crvena jabuka je prodala album z naslovom Iz leta 1988 v več kot 250 tisoč izvodih. Foto:
Crvena jabuka
Član skupine Crvena jabuka je tudi Dražen Žera Žerić.


Tako, kot so v osemdesetih ponovno oživili legendarni hit Indexov Bacila je sve niz rijeku, so tokrat na novi plošči objavili pesem z naslovom Napiši jednu ljubavnu, ki jo je nekoč davno prepeval Kemal Monteno.

Poleg nje je na albumu še priredba skladbe Tamo da putujem (Rastanak), katere avtorja sta Arsen Dedić in hrvaški pesnik Tin Ujević. Naslovno skladbo je prispeval kitarist Igor M. Ivanović, ki je po odhodu Nikše Bratoša iz skupine prevzel tudi producentsko vlogo.

Čutiti je prizvok melodij iz preteklosti
Zasedba, ki jo trenutno sestavljajo Darko Cunja Jelčić, Dražen Žera Žerić, Krešimir Krešo Kaštelan, Marko Belošević in Damir Gönz je s svojim delovanjem začela v času „new primitives“ gibanja. Crvena jabuka po nekaj sušnih letih ponovno zveni prepričljivo, v njihovih skladbah je čutiti prizvok znanih melodij iz bližnje in daljne preteklosti. Crvena jabuka je ena najbolj priljubljenih sarajevskih skupin in ima v svoji zgodovini delovanja ogromno število vsem dobro poznanih hitov in diskografskih nagrad. Njihov tretji album z naslovom Sanjati iz leta 1988 je bil prodan v več kot 250 tisoč izvodih. Gre za številko, o kateri lahko današnji izvajalci le sanjajo.

Skupina je konec marca uspešno nastopila v ljubljanski Cvetličarni in navdušila predvsem jugonostalgike. V našo prestolnico se bodo znova vrnili konec septembra.