Ime Disco Express so si izposodili iz za tisti čas kultnega filma The Adventures of Ford Fairlane. Foto:
Ime Disco Express so si izposodili iz za tisti čas kultnega filma The Adventures of Ford Fairlane. Foto:

Prvi bo 29. aprila v mariborskem Štuku, dan pozneje pa še na tradicionalnem kresovanju v Varpolju. Največja madžarska lolipop punk/stereo pop atrakcija je nastala sredi 90. let, ko so začele izginjati izvirne melodije. Namesto jokanja na lastnem grobu so se odločili, da se iz njega dvignejo s čisto novo mešanico starega disca, beata in starih hitov, podkrepljenih s kitarskimi rifi.

Oblekli so se v tradicionalna glam rock oblačila (make up, žamet in usnje, visoke pete, veliko bleščic). Zaradi škandalov so se jih na začetku glasbene založbe izogibale. Leta 2002 so izdali prvenec The...Disco Accident... The Greatest Hits ..., ki je zaobjel njihovo šestletno delo in ustvarjanje. Zaradi prešibke promocije niso dosegli želenih rezultatov, po drugi strani pa so imeli vedno polne koncerte. To njihovo obdobje se je po treh letih končalo s podpisom pogodbe z veliko madžarsko založbo Warner Music Hungary / Mton. Oktobra 2005 so izdali svoj drugi album z naslovom ...Ah...Merica ... in z njim doživeli velik uspeh. Tretji album z naslovom It’s Only Lollipop But I Like It bo izšel maja 2008.

Disco Express danes uvrščamo med največje madžarske koncertne atrakcije. Njihovo najmočnejše orožje so živi nastopi. V nebo jih kujejo tudi legende, kot sta Alice Cooper in Paul Stanley (Kiss).