Med največjimi imeni letošnjega Szigeta so tudi lasvegaški Killersi, ki se v Evropo vračajo za nekaj festivalskih datumov. Prvi je na sporedu prav Sziget. Foto: EPA
Med največjimi imeni letošnjega Szigeta so tudi lasvegaški Killersi, ki se v Evropo vračajo za nekaj festivalskih datumov. Prvi je na sporedu prav Sziget. Foto: EPA
Pred kratkim je navdušila Ljubljano, če ste jo zamudili pri nas, pa jo lahko ujamete na Madžarskem. Foto: EPA

Na njem je postavljenih okrog petnajst glasbenih odrov in šotorov, kjer bo tudi letos nastopila vrsta domačih in tujih zvenečih glasbenih imen. Poleg tega pa so pripravili različne delavnice, uredili adrenalinske parke in športna igrišča, kar kaže, da bo poskrbljeno tudi za dejavno preživljanje prostega časa.

Pretekla leta ...
Festival je v preteklih letih gostil zvezdnike svetovnega slovesa, kot so David Bowie, Rammstein, Sonic Youth, Faith No More, Therapy?, Motorhead, Iggy Pop, Jovanotti, HIM, Green Day, Clawfinger, The Cure, Stereo MC's, Foo Fighters, The Cardigans, Patty Smith, Pet Shop Boys, Suede, Faithless, Moloko, Massive Attack, Asian Dub Foundation, Placebo, Lou Reed.

... in letos
Kaže, da bo koncertno dogajanje v madžarskem glavnem mestu tudi letos precej pestro, čeprav po mnenju nekaterih na seznamu gostujočih manjka še nekaj zares velikih imen. Na glavnem odru se bodo v prvi polovici avgusta s svojo glasbo predstavili glasbeni izvajalci Mando Diao, Manu Chao, The Good The Bad & The Queen, Gentleman & The Far East Band, Chemical Brothers, Pink, Madness, The Hives, Nine Inch Nails, Sinead O'Connor, Faithless, Tool, Eagles of Death Metal, The Killers, Chris Cornell, Razorlight in drugi.

Na odru world music bodo zagotovo najvidnejšo vlogo igrali Salif Keita, Cesaria Evora, Sierra Maestra in Skatalites. K našim sosedom bodo v goste prišli tudi svetovno znani elektronski didžeji Timo Mass, Dave Clark, Sharam/Deep Dish in še nekateri drugi.

Organizatorji letos pričakujejo okrog 400.000 obiskovalcev.