Soča Reggae Riversplash je največji reggae festival v Sloveniji. Foto: RTV SLO
Soča Reggae Riversplash je največji reggae festival v Sloveniji. Foto: RTV SLO
Rock Otočec
Raj je, raj, na Rock Otočcu ... Foto: RTV SLO

Ljubitelji jamajških ritmov, sonca in sproščenega vzdušja so se odpravili na primorski konec - na Sotočje pri Tolminu. V štirih dneh, kolikor je potekal letošnji sedmi reggae festival, se je zvrstilo 14 glasbenih skupin, med njimi Gentleman and The Far East Band iz Nemčije, Jah Mason iz Jamajke ter OSB Crew iz Mauriciusa.

Rock Otočec v sliki in besedi.
Organizatorhi pa so poskrbeli tudi za bogat program z didžeji na plaži Sotočja. Zvrstilo se je več kot 28 didžejev, med najbolj izpostavljenimi pa so bili gotovo Everton Blender, Earl 16 Longside, Asher Selector, B.R. Stylers Sound System ter Ital Energy Sound.

Rockerji pa so se odpravili na že 11. Rock Otočec, največji poletni festival pri nas. Letos so program razširili na štiri dni in bili deležni obiska 20.000-glave množice. Prvi večer festivala so se predstavile mlade skupine iz predizborov, petek pa je bil namenjen projektu Novi EU Rock. Za sobotno "izobraževalno ozračje" so poskrbele skupine, ki jih večina mladostnikov še ni uspela slišati, festival pa so v velikem slogu sklenili rockerski gostje iz nekdanje Jugoslavije.

Omeniti velja še številne dodatne dejavnosti: ogled skritih kamer Francija Keka, nogomet v blatu, odprti mikrofon, jutranja aerobika, zabavne igre, kreativne delavnice, izbor mis mokre majice, mis in model festivala, maševanje duhovnika Roberta Friškovca ... Organizatorji pa tudi za naslednje leto obljubljajo štiridnevni raj na Rock Otočcu ob istem času na istem mestu.