Edwyn Collins se po premoru zradi bolezni vrača na glasbeno sceno. Foto:
Edwyn Collins se po premoru zradi bolezni vrača na glasbeno sceno. Foto:

Izid njegovega novega studijskega projekta, ki je bilo posnet v studiih Collins' West Heath, bo v uvodu zaznamoval prvi singel You'll Never Know. Skladba bo na radijske postaje v Veliki Britaniji prispela 10. septembra.

Začetki glasbene kariere
Collins je leta 1979 ustanovil rockovsko skupino Orange Juice. Delovala je šest let, fantje pa so ostali najbolj znani po uspešnici Rip It Up, s katero so se uspeli uvrstiti na lestvico singlov UK Top 40. Edwyn je po letu 1985 svojo pot nadaljeval kot solist. Leta 1994 je na noge postavil svoj snemalni studio in v njem posnel svoj tretji studijski album Gorgeous George. Sredi 90. let je posnel izjemno uspešen singel A Girl Like You, ki smo ga lahko slišali tudi v filmih Empire Records in Charlie's Angels - Full Trottle.

Ustvarjal je tudi med boleznijo
Glasbenik je zbolel leta 2005 in se nato dve leti zdravil v eni izmed londonskih bolnišnic. Ko je bil odsoten z glasbenega prizorišča, je kot producent pomagal številnim skupinam, kot so The Proclaimers, A House, The Cribs in Little Barrie.

Šesti studijski album 48-letnega glasbenika, na katerem bo 12 novih pesmi, bo izšel 17. septembra pri založbi Heavenly Records iz Londona.