Rammstein Foto:
Rammstein Foto:
Rock Otočec
Blato bo letos še bolj vabljivo. Foto: RTV SLO

Prireditelji "blatnega rajanja" omenjeni koncert pripravljajo v sodelovanju z Igorjem Vidmarjem.

V petek, 6. julija, bodo nastopili irski melopunkerji Humanzi, nizozemski tehnorockerji zZz in grški poetični darkerji Film. Igor Vidmar je ob tem zapisal: " Konec je samozadovoljne slovenske rockerske avtarkije - prerojeni evrorock postaja del slovenske festivalske
pokrajine."

Organizatorji so že napovedali, da bo prvi dan letošnjega festivala v celoti posvečen mladim, neuveljavljenim skupinam iz Slovenije in tujine, ki bi se rade predstavile na velikem odru. Predizborni festivali že potekajo po Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Obilo dobre glasbe
Petkov program bo v znamenju novejšega evropskega rocka, ki ga sicer zastopajo angleški zasedbi Franz Ferdinand in Arctic Monkeys, nemški Rammstein, francoski Daft Punk, španski Ojos de Bruijo, italijanski Afterhours in drugi. Med tistimi, ki so že potrdili nastop na letošnji 11. izdaji največjega slovenskega rockerskega festivala, so Buldožer, Hladno pivo, Bajaga, Pomaranča, Ave, Edo Maajka, Zoran Predin, Leaf-Fat, Avtomobili, John Lawton (Uriah Heep) & Mary Rose in MI 2. Vstopnice so do konca aprila na voljo po 40 odstotkov nižji ceni, dodajajo organizatorji.