Ali Campbell je prvo samostojno ploščo izdal pred 13 leti. Foto: EPA
Ali Campbell je prvo samostojno ploščo izdal pred 13 leti. Foto: EPA

Kot je pojasnil, se je za tak korak odločil zaradi nestrinjanja z upravljanjem skupine, in zavrnil možnost, da bi skupino zapuščal zaradi nadaljevanja solistične poti. Campbell, ki je v skupini prepeval uspešnice, kot sta Red, Red Wine in Rat In My Kitchen, še dodaja,
da je do nesoglasij prihajalo v zadnjih petih letih, sam pa se ni strinjal z marsikatero odločitvijo, povezano z organizacijo in ureditvijo zasedbe, zato je čutil, da mu ne preostane drugega, kot da skupino zapusti.

Prihodnji mesec še zadnji skupni koncerti
Pevca, ki je prvi samostojni album objavil pred 13 leti in pravi, da si je želel samostojno kariero nadaljevati vzporedno s svojim sodelovanjem v skupini, je pri vsej stvari najbolj prizadet zaradi vseh oboževalcev, ki so vsa ta leta zvesto poslušali njihove reggae ritme. "Vem, da bodo UB40 uspešno nadaljevali pot tudi brez mene, in jim želim le najboljše," je ob oznanilu svojega odhoda povedal glasbenik in dodal, da so bili člani skupine 28 let njegova družina in bodo vedno ostali njegovi bratje.

Osemčlansko zasedbo iz Birminghama čakajo prihodnji mesec še zadnji skupni nastopi, in sicer v Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Ugandi.