Laibach odhajajo v sklopu svoje turneje v sosednjo Hrvaško. Foto: Delavski dom Trbovlje
Laibach odhajajo v sklopu svoje turneje v sosednjo Hrvaško. Foto: Delavski dom Trbovlje
Puljska arena
Puljska arena bo gostila posebni alter, industijski, rock-metal večer. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Posebni alter, industijski, rock-metal večer se bo zgodil 18. avgusta pod imenom Arena Fest. Organizatorji pa so za to priložnost zbrali prav posebno trojico. V puljski anfiteater prihaja finska metalatrakcija, ki je pretvorila klasiko in violončelo v brutalnopop kombinacijo mešano z udarnimi ritmi. Pri nas se je ustavila v začetku leta v Cvetličarni.

Skupina je pred kratkim posnela pesem s pevko še ene nastopajoče skupine Guano Apes Sandro Nasić, Path Vol. 2. Apesi so se v začetku julija ustavili na našem Rock Otočcu in od tam nadaljevali svojo koncertno turnejo, ki spremlja izdajo novega albuma Bel-Air. Zdaj pa se vračajo v našo soseščino.

Še najbolj pa je od trojice nastopajoči s Slovenijo povezana nagrajena in priznana slovenska elektronsko-eksperimentalna skupina Laibach, ki v letošnjem letu praznuje obletnico veliko obletnico. Na koncertu v Areni bo Laibach opravljal svoj Revisited program, sestavljen iz novih različic legendarnih indrustrialnih skladb iz 80' - Mi kujemo bodočnost, Smrt za smrt, Brat moj, Država in številne druge.