Svojo slavo je vnovčil v oglaševalski kampanji za perilo Victoria's Secret. Foto: Reuters
Svojo slavo je vnovčil v oglaševalski kampanji za perilo Victoria's Secret. Foto: Reuters
David Bowie
Med drugim je svoj obraz in ime posodil Pepsiju, sakeju in vodi. Foto: EPA

Na samem vrhu najdemo Boba Dylana, ki je leta 2004 igral v reklami za spodnje perilo Victoria's Secret. Predtem je sloviti kantavtor leta 1996 pesem The Times They Are A-Changin prodal eni od montrealskih bank. Drugo mesto je pripadlo nekdanjemu bobnarju skupine The Beatles, Ringu Starru, ki je nastopil v reklami za Pizzo Hut.

Rolling Stones so leta 1963 napisali in odigrali pesem za Rice Krispies, 32 let pozneje pa so za 12 milijonov dolarjev skladbo Start Me Up prodali promocijski kampanji za Windows 95. Na četrtem mestu so pristali The Monkees, nastopili so v reklami za Kool Aid.

Bowie ni ravno izbirčen, Reed na skuterju
David Bowie ni bil ravno izbirčen, saj smo ga lahko videli v reklamah za Pepsi, sake in vodo. Lou Reed je leta 1984 ob zvokih svoje nepozabne pesmi Walk On The Wild Side nastopil v reklami za skuterje, na koncu pa je dejal: "Hey, don't settle for walking!" Med "prodane duše" se je vpisala tudi švedska skupina Abba, ki je pristala na sedmem mestu.

Za njimi na lestvici najdemo Garyja Numana, ki je reklamiral kavbojke, deveti pa je Michael Jackson s štiriminutno reklamo za Pepsi. Še najslabše jo je odnesel Paul McCartney. Najprej podjetju Nike ni hotel prodati pravic za uporabo skladbe Revolution, nato pa je za veliko manjši denar eni od bank odstopil pesem Band On The Run.