Mary J. Blige se doslej lahko pohvali s tremi grammyji. Foto: EPA
Mary J. Blige se doslej lahko pohvali s tremi grammyji. Foto: EPA
Red Hot Chili Peppers
Po uspehu na podelitvi evropskih nagrad MTV si Red Hot Chili Peppers obeta uspeh tudi v ZDA. Foto: EPA

35-letna r'n'b pevka je nominirana kar v osmih kategorijah, kalifornijski rockerji Red Hot Chili Peppers pa so prejeli šest nominacij, med drugim tudi za album leta. Kar nekaj glasbenikov si je priborilo po pet nominacij. Med temi so britanski pevec James Blunt, country trio Dixie Chicks, pop izvajalec John Mayer, veteran funka Prince, producent Rick Rubin, član skupine Black Eyed Peas will.i.am, producent dueta Gnarls Barkley Danger Mouse in skladatelj John Williams.

V boju za album leta so ...
In čeprav govorijo v korist pevke Mary J. Blige tudi številke, saj so njen zadnji album The Breakthrough po vsem svetu prodali v več kot šestih milijonih izvodih, trikratna dobitnica grammyja tokrat ni bila nominirana za album leta, ampak se med drugim poteguje za najboljšo skladbo leta. Rockerji Red Hot Chili Peppers, ki so edinega grammyja prejeli leta 1993, se bodo s Stadium Arcadium za album leta potegovali še z Dixie Chicks (Taking the Long Way), Mayerjem (Continuum), Gnarlsom Barkleyjem (St. Elsewhere) in Justinom Timberlakom (FutureSex/LoveSounds). Gnarls Barkley in Justin Timberlake so si priborili vsak po štiri nominacije.

49. podelitev grammyjev, ki veljajo za najprestižnejše glasbene nagrade, se bo odvila 11. februarja v Staples Centru v Los Angelesu. Dogodek organizira National Academy of Recording Arts and Sciences.