Mick Jagger je doslej objavil štiri studijske albume. Foto: EPA
Mick Jagger je doslej objavil štiri studijske albume. Foto: EPA

Jagger se v zadnjem času sicer ni zadrževal v studiu in snemal novih pesmi, kljub temu pa bo na albumu z naslovom The Very Best Of Mick Jagger izšlo nekaj do zdaj še neobjavljenih skladb. Med temi bo tudi pesem Too Many Cooks (Spoil The Soop) iz leta 1973 v produkciji Johna Lennona in z gosti, basistom Jackom Bruceom, klaviaturistom Alom Cooperjem in pevcem Harryjem Nilsonom.

Luč sveta bodo ugledale tudi skladbe, ki so nastale na vajah s producentom Rickom Rubinom. Omenimo le priredbo pesmi Sonnyja Boya Williamsona Checkin' Up On My Baby, ki je posneta z skupino Red Devils.

Jaggerjeva plošča z največjimi uspešnicami bo postregla tudi z dvema njegovima do zdaj največjima solo uspešnicama na Billbordovi lestvici, to sta skladbi Dancing In The Street in Just Another Day. Na albumu je svoje mesto našla tudi pesem (You've Got To Walk And) Don't Look Back, ki jo je posnel s Petrom Toshem. Mick Jagger je do zdaj objavil štiri studijske albume, to so She's The Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993) in Goddes In The Doorway (2001). Njegov novi album z največjimi uspešnicami bo izšel pri založbi Atlantic/Rhino.