John Lawton meni, da so Mary Rose izjemni glasbeniki. Foto:
John Lawton meni, da so Mary Rose izjemni glasbeniki. Foto:

Nastopil bo s slovensko hardrockovsko skupino Mary Rose. Pred koncertom bodo pripravili videoprojekcijo koncerta z naslovom Magician Birthday Party, na katerem so se zbrali vsi dosedanji člani skupine.

Britanska zasedba Uriah Heep sodi med prve izvajalce klasičnega hard rocka, ki se je v Veliki Britaniji oblikoval v začetku 70. letih. Prvo desetletje delovanja skupine je bilo tudi najplodnejše in najuspešnejše, saj so v tem času nanizali tudi največ uspešnic, njihovo delovanje v takšnih in drugačnih oblikah pa se je raztegnilo tudi v novo tisočletje.

62-letni rockovski veteran John Lawton meni, da so naši fantje izjemni glasbeniki. Nekdanji član skupine Uriah Heep je brez vsakega dvoma eden največjih in najbolj univerzalnih rockpevcev vseh časov. Za šestdesetletnim glasbenikom je izjemna kariera. Zaradi malo drugačnih pogledov na glasbeni posel pa je Lawton danes malo manj izpostavljen, kot bi si zaslužil glede na vse njegove velike stvaritve. Morda tisto najbolj bistveno pa je, da ima Lawton, kot pravijo člani postojnske skupine Mary Rose, še danes fantastičen glas.