Tudi o tem, kako je Keith Richards postal kitarist. Foto: Reuters
Tudi o tem, kako je Keith Richards postal kitarist. Foto: Reuters

Revija Blender je sestavila seznam več kot tridesetih stvari, ki bi jih vsakdo moral vedeti o kitaristu Keithu Richardsu.
Sloviti kitarist, ki deluje v še bolj popularni rock skupini, pravi: "Ne rabim vaj, saj igram v skupini Rolling Stones." Richards ni bil nikoli religiozen, ker pravi, da je vera za ljudi, on pa ni človeško bitje. Nadalje trdi, da nikoli ne piše pesmi, ampak čaka, da same pridejo do njega. "Jaz sem samo medij, prejemnik. Skladbe obrusim in jih nato predvajam," pravi o sebi.

Keith pravi, da imajo ljudje o njem popolnoma napačno sliko, saj je veliko širšega značaja, kot se zdi na prvi pogled. In nadaljuje: "Zajtrk si pripravljam sam, skuham si zelo dober čaj." Nekoč ni zatisnil očesa kar devet dni. Vzel je precej močan odmerek kokaina in svet mu je bil tako zelo zanimiv, da se ni hotel spraviti v posteljo. Nedolžnost je izgubil v kombiju, ko je bil star 15 let. In tako naprej….

Zanimiva je tudi zgodba o tem, kako je postal kitarist. Učil se je fiziko in nekega dne ugotovil, da šola ni zanj. "V knjigi nisem razumel niti ene same besede. Raje sem vzel v roke kitaro," je dejal Richards.