John Lawton, nekdanji pevec Uriah Heep, tesno sodeluje s postojnsko skupino Mary Rose. Foto:
John Lawton, nekdanji pevec Uriah Heep, tesno sodeluje s postojnsko skupino Mary Rose. Foto:

Najprej bodo 5. julija nastopili v dokaj intimnem ozračju blejskega kluba Stop. Doslej ta zanimiva britansko-slovenska skupina glasbenikov še nikoli ni nastopila na tako majhnem odru.

Njihov nastop na Dolenjskem pa bo nekaj povsem drugega. John Lawton in Mary Rose bodo dva dni pozneje, torej 7 julija, z vso močjo udarili na festivalu Rock Otočec. Napovedujejo kopico klasičnih hitov Uriah Heep in še nekaj presenečenj. Vsekakor bo njihov nastop prvorazredna atrakcija in pravi praznik za vse ljubitelje tolpokrvnega hard rocka, klasičnega rocka, starega heavy metala.

Vse pogosteje pa je slišati, da se bodo Mary Rose in John Lawton v času pevčevega bivanja pri nas odpravili v studio, kjer naj bi posneli priredbi dveh velikih hitov Uriah Heep, to sta skladbi Sympathy ter I'm Alive. Prvo skladbo so Uriah Heep objavili leta 1977 na albumu Firefly, drugo pa leto pozneje na albumu Fallen Angel. Za zdaj še ni znano, kako bosta zveneli skladbi v novi preobleki. Govori se, da bo ena izmed teh skladb posneta kot duet, v katerem se bo kot solopevec poleg Lawtona predstavil tudi Žak, pevec Mary Rose.

Mary Rose izjemno cenijo legendarnega pevca še bolj legendarne skupine: "Z Lawtonom smo dobili občutek, da smo tudi mi delček velike zgodovine."