Al Jourgensen se zadnje čase raje odmakne od mikrofona in se usede za mešalno mizo. Foto: EPA
Al Jourgensen se zadnje čase raje odmakne od mikrofona in se usede za mešalno mizo. Foto: EPA

Njihov vodja Al Jourgensen je namreč potrdil, da se bodo po albumu The Last Sucker, ki bo izšel 18. septembra, tudi uradno razšli. Za to se je odločil predvsem zaradi velikega števila projektov, ki si jih je nakopal na glavo. Odslej bo imel več časa za delo v lastni založbi 13th Planet Records. Dejal je: "Lotil se bom mnogih stvari. Pod okrilje svoje
založbe bom vzel zanimive glasbenike in z njimi sodeloval. V zadnjem času se veliko bolje počutimza mešalno mizo kot pa za mikrofonom."

Lani s singlom Lielieslies
Metalska zasedba Ministry je nastala leta 1981 v Chicagu. V svoji dolgoletni karieri so objavili deset studijskih albumov, zadnji z naslovom Rio Grande Blood je izšel lani. Ker fantje slovijo tudi kot vrhunska koncertna atrakcija, so doslej izdali tudi tri koncertne albume. Največji uspeh so zabeležili leta 1992 s ploščo Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs, za katero so prejeli platinasto odličje. Al Jourgensen, Tommy Victor, Paul Raven, John Bechdel, Mike Scaccia in Sin Quirin z zadnjim singlom Lielieslies, ki so ga objavili v lani in za katerega so posneli tudi videospot, niso zabeležili kakšnih večjih uspehov.