Foto:
Foto:

Koncert brez jugonostalgije, le odličen pevec iz bivše Jugoslovanske republike. Pevec, o katerem pišejo na forumih, da dlje, kot ga poslušaš, manj časa lahko zdržiš brez njegovega glasu, je to misel potrdil.

Prav zanima me, kako se je počutil pevec skupine Nude med občinstvom, medtem ko je poslušal perfektno zapeto priredbo njihove pesmi Razlog. Morda tako, kot je rekel Massimo, da se počuti ob Arsenu Dediču, avtorju besedila pesmi Da mogu: tako mali. Zapel je tudi nekaj pesmi Franka Sinatre. Verjetno ni potrebno napisati, da odlično. In z veseljem je ob Massimovi hrvaški različici Predinove Pridi k meni back vokal zapel Predin sam.

Med vsem na pogled popolnoma lahkotnim (le vedno bolj premočena srajca je kazala) perfektnim izvajanjem pesmi pa je Massimo prijetno komuniciral s publiko v slovenskem jeziku. Pravi, da mu je nerodno, ker vsi Slovenci govorimo hrvaško, zato se bo potrudil s slovenščino. Lepa in publiki všečna poteza. Ker je med petjem užival sam, je pravzaprav nemogoče, da ne bi v uživanje za sabej potegnil publike. Najglasneje se mu je pridružila ob hitih Samo za tvoje oči, Stranac u noči (Pjevat ču dok usne me ne zabole, ljubit ču dok usne mi ne izgore, voljet ču dok oči se ne zatvore, zauvijek češ biti tu), Zamisli život u ritmu muzike za ples in Sijaj u tami.

Zamisli život u ritmu muzike za ples je prihranil za sam konec. Njegovo uživanje v glasbi nam je olajšalo delo. Ni si bilo treba zamisliti, kako je videti življenju v ritmu glasbe, temu smo bili priča. Včeraj v Cvetličarni v Ljubljani. Koncert, za katerega vam je lahko žal, da ste ga zamudili.