"Kendrick je vedno znova dokazal svojo edinstveno sposobnost ustvarjanja trenutkov, ki zamajejo same temelje hiphopa." Foto: AP

NFL je naznanil, kdo bo med polčasom finala lige ameriškega nogometa, t. i. Super Bowlom, zabaval občinstvo. Ta čast bo 9. februarja prihodnje leto v New Orleansu pripadla Kendricku Lamarju. "Na Super Bowlu bom, da spomnim svet, zakaj je rap še vedno najvplivnejši žanr. Dobili so pravega človeka za to," je dejal 37-letni raper v sporočilu za javnost.

"Njegova globoka ljubezen do hiphopa in kulture oblikuje njegovo umetniško vizijo," je dejal Jay-Z, ustanovitelj založbe Roc Nation, ki bo poleg z emmyjem nagrajenega producenta Jesseja Collinsa poskrbela za produkcijo glasbenega spektakla. Jay-Z je še poudaril, da ima glasbenik neprimerljivo sposobnost vplivanja na kulturo po vsem svetu.

"Kendrick je vedno znova dokazal svojo edinstveno sposobnost ustvarjanja trenutkov, ki odmevajo, redefinirajo in navsezadnje zamajejo same temelje hiphopa," je še poudaril Seth Dudowsky, vodja glasbenega področja pri NFL-ju, poroča AP.

Na čelu ustvarjalne usmeritve nastopa bo sicer podjetje pgLang, ki sta ga ustanovila Lamar in Dave Free, ki je pred tem režiral raperjeve glasbene videospote.

Lani je koncert med polčasom v svoje roke vzel Usher

Večkratni grammyjev nagrajenec iz Comptona, ki je postal tudi prvi neklasični, nedžezovski glasbenik, ki je prejel Pulitzerjevo nagrado – to mu je prinesel album DAMN. iz leta 2017 – je leta 2022 že nastopil med polčasom Super Bowla.

Takrat ga je kot gosta povabil Dr. Dre, tako pa si je hiphoper, ki je uspešni debitantski album izdal leta 2012, oder delil s Snoop Doggom, Eminemom in Mary J. Blige.

Lani je koncert med polčasom v svoje roke vzel Usher, čigar glasbeni gosti so bili tudi H.E.R., Lil Jon, Ludacris in Alicia Keys. V preteklih letih so na dogodku nastopili ikonični izvajalci, tudi Rolling Stones, Coldplay, Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna, Stevie Wonder, Prince in Bruce Springsteen.