Megijev nastop s skupino ponuja mešanico koncerta in kabareta. Foto:
Megijev nastop s skupino ponuja mešanico koncerta in kabareta. Foto:

Ta bo na radijske valove zajadral ob močni podpori spletne komune MySpace. Megiboy kot hitrojezični ekvivalent Arctic Monkeys? Zakaj pa ne? Zgodba se je začela leta 2005. Domači hiphoperji ime Megiboy že nekaj let izgovarjajo s spoštovanjem, širšo javnost je urbani kavboj nase prvič opozoril z albumom Marijino vrizlovzetje, ki ga je l. 2005 izdal v samozaložbi. Prvi radijski singel To ni to je prebil okvire "rukzak distribucije" in zaplesal po radijskih valovih po vsej Sloveniji. Zdaj se Megiboy vrača z novim, produkcijsko izpiljenim albumom.

Megiboy in njegovi sodelavci
Produkcija albuma je delo slovenskih hip-hop producentov, tria Klasick (Tigor, Pier in JAMirko). Ekipa je med drugim zakrivila projekt Murat & Jose - V besedi je moč, na vesti pa ima še nekaj pomembnih mejnikov v razvoju podalpskega rimanja (5’00’’ min of Fame – Za narodov blagor, Mixmash – HipHop vol I, Yoyocuts). Da se na plošči kot glavna gosta pojavljata Murat in Jose ni posebno presenečenje, za dodatno svežino pa skrbijo nemški producent Partizan iz Raw Essence Crew ter Djuro Božanski, ki je bil prelep za manekena in je zato zašel v hip-hop, Spinz iz Kalifornije in pevka Eye-ree.

"V svojem kraju sem bolj prepoznaven kot Damjan Murko v Spodnjem Dupleku," se rad pošali Megiboy in dodaja: "Jaz nisem eden od tistih, ki zelo veliko govorijo in bolj malo povejo. V svojih komadih se slečem do golega in vam pokažem vse svoje plati. Bolečino, domišljijo, veselje, upanje, strah in še kaj. Verjemite, da se boste ob poslušanju moje plošče prepoznali v marsičem! Morda pa si tega niti ne boste upali priznati ... Že res, da je plošča nastala kot del čiščenja moje duše in metanja emocij na papir. A če sem bil iskren v svojih besedilih, je prav, da sem iskren tudi glede cilja, ki ga želim doseči z njo! Hočem biti največja zvzda!" Megijev nastop z bendom je mešanica koncerta in kabareta, člani benda pa so izurjeni profesionalci David Morgan (bobni), Denis Horvat (klaviature), Teo Kolarič (kitara) in Emanuel Toskič (bas).