Foto:
Foto:

Tudi leto 2006 ni izjema, ki bi potrjevala pravilo. Vse tiste, ki bi lahko pomislili, da tradicija, s katero se Prekmurci vračajo v prestolnico, pomeni že videno, Meleé, Jernej, Janez, Dominik in Sašo obveščajo, da je letos vseeno drugače, saj so obiskovalci koncerta slišali tudi gradivo, ki ga glasbeniki šele pripravljajo za svojo peto ploščo, nova pa je tudi dvojka, ki označuje število kitar v skupini.

Morebitnim skeptikom, ki so oklevali, ali bi se podali v Orto klub, pa Psycho-Path sporočajo, da so "v svojem izvajanju srčni, iskreni, sočni, energični" in da "znajo vedno znova na svojstven način navdušiti tako častilce kitarskih indie-rock zvokov kot tudi vse, ki prisegate na pravo mero melodičnosti, težkih riffov in hrupnega kitarskega rocka". Z dvema kitarama je zasedba "še bolj uigrana, igrivejša in neposredna, tako da vse starejše in novejše, še neizdane pesmi zadonijo in usekajo direkt v glavo, kri, dušo in srce".

Za koncert prekmurskih rockerjev sta obiskovalce ogrevala Janis Salnajs (ex-Manul) in Ivor Knafelj, združena v duo Kweefpossum. Njuna odlika je neustrašno udarjanje po kitari in bobnih, da ju nekateri že primerjaj z White Stripes brez pozerstva ali Black Keys "na domači prekmurski žganici".