Jay-Z svojega imperija pravzaprav ni postavil na glasbi, ampak je bila to njegova odskočna deska v poslovni svet. Foto:
Jay-Z svojega imperija pravzaprav ni postavil na glasbi, ampak je bila to njegova odskočna deska v poslovni svet. Foto:

Na najvišje mesto lestvice Hip-Hop Cash Kings List se je uvrstil 38-letni glasbenik in založnik Shawn Carter, bolj znan pod imenom Jay-Z. Ugotovili so, da njegovi prihodki samo v lanskem letu znašajo 34 milijonov dolarjev. Sloviti raper je svoj lanski album Kingdom Come prodal več kot dveh milijonih izvodov, v preteklosti pa je velike prihodke ustvaril tudi s svojo založbo Rock-A Fella, modno znamko Rocawear, klubom The 40/40 Club in košarkarskim klubom New Jersey Nets.

Za petami mu je 50 Cent
Na drugo mesto te zanimive lestvice se je uvrstil 32-letni Curtis Jackson, ki se v javnosti predstavlja kot 50 Cent. Ocenjujejo, da se je njegov kupček zelencev samo lani povečal za 32 milijonov dolarjev. Tudi on velja za precej podjetnega. Pred nekaj leti je ustanovil lastno založbi G-Unit Records, vse bolj pogosto pa ga videvamo tudi v filmskem svetu. Leta 2005 je nastopil v polbiografskem filmu Get Rich Or Die Tryin', lani pa še v filmu Home Of The Brave.

Na tretje mesto lestvice najbogatejših raperjev se je uvrstil Diddy, med peterico pa najdemo še Timbalanda in Dr. Dreja.