Energična Nelly Furtado podira rekorde. Foto: Reuters
Energična Nelly Furtado podira rekorde. Foto: Reuters
Nelly Furtado
Z zadnjim albumom je pobrala odličja v kar 24 državah.

29-letno Kanadčanko so namreč proglasili za najbolje prodajano žensko izvajalko v zadnjih dvanajstih mesecih. Prodaja njenega zadnjega albuma poteka zares izvrstno, saj so njeni oboževalci že razgrabili 5,6 milijona izvodov.

Če k temu prištejemo še prodajo njenih prejšnjih plošč Whoa Nelly! in Folklore, pridemo do rezultata, da je dobitnica grammyja in nagrade brit doslej prodala že več kot 12 milijonov svojih albumov.

Njen najnovejši album Loose si je zlato, platinasto in multiplatinasto odličje prislužil že v 24 državah. Več kot očitno je, da je njeno sodelovanje s producentom Timbalandom obrodilo sadove tako na glasbenem kot tudi na finančnem področju. Po slabem odzivu na njen album Folklore se je pevka odločila za korenite spremembe v svoji glasbeni karieri in Timbo je bil očitno prava izbira.

Nelly je izjavila: "Nisem pričakovala, da bo moj novi album doživel takšen uspeh. Vsak dan poslušam novice o novih uspehih na glasbenih lestvicah, o novih rekordih. Stvari se nikoli ne ponavljajo, zato uživam v vsakem trenutku svoje kariere. Najbolj vesela sem, ko privrženci na koncertih po svetu pojejo moje pesmi in se veselijo z mano."

Nelly je svoje zadnje uspehe okronala še z nastopom na londonskem koncertu, posvečenemu Lady Diani. Na stadionu Wembley je zapela skladbe Say It Right, Maneater in I'm Like A Bird.