Nobelov nagrajenec je na koncertu užival. Foto: EPA
Nobelov nagrajenec je na koncertu užival. Foto: EPA
Lionel Richie
Glasbenik je kolege pozval, naj spet nastopijo proti revščini. Foto: EPA

Prireditev sta povezovali Sharon Stone in Anjelica Houston, ki sta na odru pozdravili tudi Mohameda Junusa, letošnjega dobitnika najbolj cenjene izmed Nobelovih nagrad. "Vsako leto bi jo moral dobiti, saj je tako veselo," se je na odru pošalil dobitnik, ki je 7.000 obiskovalcev pozval, naj se mu pridružijo pri sanjah o dnevu, ko nihče ne bo reven.

Na koncertu tudi slavljenčeva hči
Med zvezdniki, kot so Cat Stevens, Rihanna, Simply Red in Renee Fleming, je nastopila tudi nagrajenčeva hči Monica Junus, operna pevka Metropolitanske opere v New Yorku. 29-letna pevka je bila navdušena nad tem, da je bila lahko prisotna na tako velikem dnevu za očeta, za katerega je dejala, da je potreboval 30 let, da je prenesel svoje sporočilo svetu. "Mislim, da sanja o tem, da bi revščino spravil v muzej," je dejala hči nagrajenca, ki si je priznanje zaslužil z mikroekonomskim programom, ki vključuje odobravanje majhnih posojil revnim, s pomočjo katerih se z lastno podjetnostjo rešujejo revščine.

Glasbeniki bi morali nastopiti proti lakoti
Na koncertu je pel, na novinarski konferenci pa spregovoril tudi Lionel Richie, ki je prepričan, da je čas za nov koncert glasbenih zvezdnikov, ki bi opozoril na potrebo po odpravi revščine. 20 let je že minilo, odkar sem s kolegi posnel pesem We Are the World, je opozoril Richie, ki je povedal, da so si takrat glasbeniki domišljali, da lahko odpravijo lakoto po vsem svetu, a se po 20 letih še vedno pogovarjamo o istih vprašanjih.