Norah Jones ni zaigrala le na klavirju, ampak tudi na akustični in električni kitari. Foto: EPA
Norah Jones ni zaigrala le na klavirju, ampak tudi na akustični in električni kitari. Foto: EPA
Norah Jones
Tisti, ki so se že čez dan sprehajali po Pulju, so lahko naleteli tudi na zvezdnico večera. Foto: EPA

V uro in pol dolgem nastopu je predstavila skladbe s svojih treh studijskih albumov, največ pesmi pa je zapela z zadnje aktualne plošče Not Too Late. Že prej smo vedeli, da Norah izvrstno igra klavir, tokrat pa je dokazala, da odlično obvlada tudi akustično in električno kitaro.

Ves čas nastopa jo je spremljal njen spremljevalni Handsome Band, v katerem najdemo tudi basista Leeja Alexandra, partnerja simpatične pevke. Pri eni izmed pesmi pa se ji je pridružil tudi M Ward, ki je na koncertu nastopil kot "predvozač".

S pozdravi v hrvaščini
Čeprav so se organizatorji bali, da bo najvidnejši koncert sezone na Hrvaškem pokvarilo vreme, so se oblaki nad Puljem z neba umaknili tik pred začetkom nastopa newyorške umetnice. Norah je bila precej sproščena, občinstvo je nekajkrat nagovorila kar v hrvaškem jeziku, zbranim je zaupala, da se v Pulju dobro počuti.

Čeprav za medije ni bila dostopna, se je Norah Jones včeraj neovirano sprehodila po ulicah istrskega mesta. Zavila je celo v toaletne prostore enega izmed tamkajšnjih lokalov. 28-letna glasbenica s pravim imenom Geethali Norah Jones Shankar je pri naših sosedih nastopila v okviru osmega Histria Festivala.