Paul Potts predstavlja album One Chance, ki prinaša nove razsežnosti v mešanju opere in mainstreamovske glasbe. Foto: EPA
Paul Potts predstavlja album One Chance, ki prinaša nove razsežnosti v mešanju opere in mainstreamovske glasbe. Foto: EPA

Njegova zgodba je zdaj že dobro znana. Preprosti in navidez sramežljivi 37-letnik je v svojem prvem nastopu stopil pred mikrofon in povedal, da poje opero. Pomenljivi pogledi članov komisije in skriti nasmeški so bili tisto, kar je pospremilo njegov prvi nastop. Ko je Paul Potts zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijevega Turandota, so člani komisije s strogim Simonom Calwellom na čelu onemeli, občinstvo pa je vstalo in ga pospremilo z ovacijami in s solzami v očeh.

Nadaljevanje njegove zgodbe je podobno pravljici. Paul Potts je postal zmagovalec šova Britain's Got Talent. Prvič v zgodovini oddaj, kjer iščejo pevske talente, je zmagal pevec z operno arijo.

Njegov album One Chance prinaša nove razsežnosti v mešanju opere in mainstreamovske glasbe. Raznovrsten izbor, od proslavljene arije Nessun Dorma in klasike Music Of The Night Andrewa Lloyda - Webbra do v italijanščini odpete Everybody Hurts. Paula Pottsa spremlja Londonski simfonični orkester, kar daje njegovim izvedbam še večjo verodostojnost, saj je tako dobil priložnost izraziti pravo moč in globino svojega vokala.