Gentlemana je slovenskemu občinstvu že dobro poznan, lani je s svojo skupino The Far East Band obiskal Ljubljano. Foto:
Gentlemana je slovenskemu občinstvu že dobro poznan, lani je s svojo skupino The Far East Band obiskal Ljubljano. Foto:
Jahcoustix je k Soči pripeljal skupino Dubios Neighbourhood. Foto: www.vinylmaniarecords.si

Ritmi reggaeja so že 7. leto preplavili Sotočje, kjer za zabavo skrbijo glasbeniki z Jamajke in Mauritiusa ter iz Zahodne Evrope, Slovenije in Srbije.
Ljubitelji reggaeja so si letos na koledarju označili pet dni - med 4. in 8. julijem, ko se jim splača obiskati dogajanje na Soča Reggae Riversplash na Sotočju ob Tolminu. Prvi večer se je poleg osrednjega nastopa Jamajčana Evertona Blenderja, na odru zvrstilo še pet slovenskih skupin Countryman, Rasga Selector, Verkl Selecta, Humble Selectress in Selector Sine ter Hrvati King Shango Soundsystem.

Četrtek je bil predvsem v znamenju nemških glasbenikov; najprej je na oder stopil Gentleman, ki se je predstavil s spremljevalno skupino The Far East Band, nato pa še Jahcoustix, ki ga je spremljala Dubios Neighbourhood. Prisluhniti je bilo mogoče še Italijanom Makako Jump in Avstrijcem White Vibration.

Od Jamajke do Češke
V petek se na glavnem odru obetajo nastopi Spectacular z Jamajke, Otentikk Street Brothers iz Mauritiusa, domači S'kaktus in Italijani Wicked Dub Division, na odru na plaži pa se bodo med drugim predstavili še Čehi Ital Energy ter domače skupine Ras Abougalum, Ohoroho Selector, Jah Option in Hempi Spirit Sound.

Sobotni večer bo pripadal skupinam Jah Mason, Zoster, Smoke'n'soul, Najawhite, na plaži pa Earl 16 & Asher Setor, The Boom Sound, Heartical Inity Sound, I Gad Tim Selecta in Naja Selecta. Reggae se bo v nedeljo za leto dni od Soče poslovil z nastopom dveh skupin, B. R. Stylers Sound System in Earth Ground Combination.