Kritikom se je zdelo zabavno tudi, kako kosmati in brez gub so še vedno glasbeniki. Foto: Reuters
Kritikom se je zdelo zabavno tudi, kako kosmati in brez gub so še vedno glasbeniki. Foto: Reuters
Pobudnik združitve je bil tisti član, zaradi katerega je skupina razpadla. Foto: Reuters

Uspešni trio ni nastopal skupaj, odkar ga je pred 23 leti zapustil pevec Sting. Nastopili so že na podelitvi grammyjev, zdaj pa so spet združeni glasbeniki, ki se še vedno prepirajo, a le "zaradi glasbe", oznanili še svetovno turnejo.

Začeli jo bodo 28. maja v kanadskem mestu Vancouver, nato bodo prekrižarili Severno Ameriko, slišati pa jih bo mogoče še v Južni Ameriki, Evropi, Avstraliji, na Japonskem in Novi Zelandiji. V Severni Ameriki bodo Police imeli 13 koncertov, cene večine vstopnic pa se bodo gibale od 50 do 225 dolarjev.

Nedokončani posli kmalu končani?
O tem, da bi The Police posneli nove pesmi, še ne govorijo, a možnosti tudi popolnoma ne izključujejo, saj je Sting že omenjal še nedokončane posle. Za zdaj preigravajo stare uspešnice, kot so Message in a Bottle, Can't Stand Losing You in Roxanne - uspešnico, s katero so na svojo staro slavo spominjali tudi na nedavni podelitvi grammyjev.

Sting vas ne bi več razglasil za nore
Sting, ki je za Police napisal večino pesmi, je še sam presenečen nad ponovno združitvijo skupine, za katero je sam nekoč izjavil, da je bila kot zakon iz koristi, ki ga je nato zapustil, ker si je želel samostojne kariere. "Če bi mi pred nekaj meseci dejali, da bo skupina spet šla na turnejo, bi vam rekel, da ste nori, saj so bile moje misli popolnoma drugje," je dejal uspešni pevec in kitarist, ki pa ga zdaj nekdanji protiargumenti za skupino ne motijo več.