The Drifters so ostali še brez zadnjega ustanovnega člana. Foto: www.thedrifters.co.uk
The Drifters so ostali še brez zadnjega ustanovnega člana. Foto: www.thedrifters.co.uk

Umrl je 4. julija v Hilton Daytona Beach Oceanfront Resortu na Floridi, tik pred svojim nastopom ob ameriškem dnevu neodvisnosti.

Rojen je bil v mestu Dalzell v Južni Karolini, v mladosti pa je največ pel v cerkvenih zborih. Bil je ustanovni član skupine The Drifters, zaradi finančnih nesoglasij pa jo je zapustil leta 1958. Kot član zasedbe je ostal najbolj znan po svojem basovskem petju v skladbi White Christmas Irvinga Berlina.

Slišimo ga lahko tudi v skladbah I Should Have Done Right (1954) in Steamboat (1955). Po njegovem odhodu so The Drifters z novim basovskim pevcem Tommyjem Evansom posneli svoje največje uspešnice in se za vedno vpisali v antologijo svetovne popularne glasbe. Med njihove največje hite uvrščamo pesmi Under The Boardwalk, Save The Last Dance For Me, There Goes My Baby, Ruby Baby, Money Honey, Up On The Roof in On Broadway. Leta 1988 so postali člani institucije Rock And Roll Hall Of Fame.

Pinkney je bil ameriški veteran 2. svetovne vojne, v Normandiji se boril pod vodstvom generala Pattona. V začetku 50. let je uspešno igral baseball za moštvo New York Blue Sox. Leta 2002 prejel naziv častnega doktorja na univerzi Coastal Carolina. Tudi v zadnjih letih svojega življenja je veliko nastopal in snemal in tako ga je smrt doletela tik pred odrskim nastopom.