Zasedba Girlschool je izgubila najvidnejšo članico. Foto:
Zasedba Girlschool je izgubila najvidnejšo članico. Foto:

Ustanovna članica slovitega britanskega benda se je že šest let borila z zahrbtnim rakom, pred nekaj dnevi pa je bitko izgubila.

Glasno in udarno metal skupino Girlschool je leta 1978 ustanovila s kitaristko Kim McAuliffe, basistko Enid Williams in bobnarko Denise Dufort. V bendu je najprej delovala do leta 1983, nato pa se je preselila v Los Angeles.

V skupino se je vrnila leta 1993 in z dekleti ustvarjala do začetka novega tisočletja. V tem času je z njimi posnela pet studijskih albumov. Po zadnjem z naslovom 21st Anniversary- Not That Innocent iz leta 2001, pa je zaradi zdravstvenih težav prenehala nastopati. Skupina zaradi tega ni prenehala ustvarjati, njeno mesto je zasedla kitaristka Jackie Chambers.

Leta 2005 so Britanke znova močno opozorile nase, saj so v Veliki Britaniji nastopale kot predskupina na jubilejni koncertni turneji skupine Motorhead, ki je slavila 30. obletnico delovanja. Med največje uspešnice skupine Girlschool uvrščamo skladbe Race With The Devil, Hit And Run, C'Mon Let's Go in Don't Call It Love.