Zapomnite si ime Common Sense Society. Foto: RTV SLO
Zapomnite si ime Common Sense Society. Foto: RTV SLO

Njihova glasba je mešanica streetpunka, old school hardcora in rock'n'rolla. Nastaja spontano, iz glave in srca, brez določenih smernic, komu bi bili radi podobni.

Če bi morali naštevati vse skupine, ki so na njih vplivali, bi trajalo predolgo. Zasedba zato primerjave prepušča kritikom. V besedilih se ukvarjajo z vsakdanjimi težavami in dogodki, s socialno in politično problematiko.

Zametki Common Sense Society so vzklili januarja leta 2003, ko sta se spoznala Sabina oz. sKabina in Tomaž. Takrat nista imela pojma, kaj ju čaka. Družila sta se dve leti, nato pa padla ideja o skupnem bendu. Tomaž je pohitel z nakupom kitare, nato pa vadil kar sam. Po kakšnem letu se mu je pridružila tudi sKabina. V začetku sta preigravala samo svoje najljubše skladbe, nato pa začela ustvarjati tudi svoje.

V tem času sta začela iskati tudi bobnarja, vendar nista imela sreče. Potem pa se je Tomaž opogumil in na Metelkovi nekega večera vprašal legendo Saška, ali pozna kakšnega mladega, brezposelnega bobnarja. Saško je ponudil sebe. Nastala je panika. Kaj bosta počela dva takšna začetnika z izkušenim bobnarjem, kot je Saško. Toda Saško se ni dal odgnati. Prisel je na vaje in in ostal. Tako so Common Sense Society z njegovim prihodom januarja 2007 končno dobili pravo obliko in zvok.