Lennon bi bil ponosen. Foto: EPA
Lennon bi bil ponosen. Foto: EPA
John Lennon in Yoko Ono
Tudi Johnova vdova Yoko Ono si želi pomagati ljudem v Darfurju. Foto: EPA

Njegove pesmi so na novo odigrali in zapeli Green Day, Flaming Lips, U2, R.E.M., The Cure, Black Eyed Peas, Christina Aguilera, Jack Johnson, Maroon 5, Snow Patrol in mnogi drugi.

Prihodek od prodaje albuma Make Some Noise - the Campagin to Save Darfur, bo namenjen fondu za rešitev Darfurja.

O kompilacijski plošči, na kateri so svoje moči združili številni svetovno znani glasbeni izvajalci, je spregovorila Lennonova vdova Yoko Ono: "John bi bil ponosen na ta album. Ponosen bi bil na generacijo umetnikov, ki govori in poje o ljudskih pravicah. Ponosen bi bil, ko bi vedel, da pojejo njegove pesmi v želji po osvoboditvi obupanega darfurskega ljudstva."

Yoko dodaja: "John je svoje pesmi pisal z globoko ljubeznijo in skrbjo do celotnega človeštva. Z vsem srcem je verjel, da je mogoče ustvariti boljši svet. Upam, da bodo s pomočjo kampanje Make Some Noise rešena življenja v Darfurju. Ob tem si želim, da bi se ustvarila nova generacija aktivistov, ki bi se tudi v prihodnosti na vsakem koraku zavzemala za osnovne človekove pravice. Kako lepo bi bilo, ko bi sleherni prebivalec našega planeta živel v miru."

Na albumu je tudi nekaj velikih Lennonovih hitov, ki so tako rekoč že ponarodeli. Med te zagotovo spadajo naslovi Power To The People, Working Class Hero, Imagine, Whatever Gets You Through The Night in Give Peace A Chance.