Liam Gallagher, Gem Archer in Andy Bell leta 2008. Foto: AP
Liam Gallagher, Gem Archer in Andy Bell leta 2008. Foto: AP

K temu, da je prvenec Oasis po treh desetletjih, ko je po izidu takoj zakraljeval lestvicam, znova na prvem mestu, naj bi prispeval tudi izid posebne izdaje albuma ob 30. obletnici, ki vsebuje tudi nekatere neizdane posnetke.

Po podatkih podjetja Official Charts Company je prodaja albuma Definitely, Maybe dosegla 408-odstotno tedensko rast. Polovica prodaje so predstavljale gramofonske plošče, prvi album zasedbe Oasis se je tako uvrstil tudi na vrh lestvice vinilnih albumov, poroča BBC.

Sorodna novica Zaradi koncertov zasedbe Oasis močno poskočilo povpraševanje po poletih v gostujoča mesta

Oasis so prav tako zasedli 3. in 4. mesto na lestvici albumov s kompilacijskim albumom uspešnic Time Flies … (1994–2009) in ploščo iz leta 1995 (What’s The Story) Morning Glory?.

Pridno se po lestvicah vzpenjajo tudi posamezne pesmi, kot je na primer Live Forever.

Prodajo vstopnic pospremile pritožbe

Skupina, ki je nazadnje zasedla vrh lestvice albumov v Združenem kraljestvu leta 2010, ko je izšel omenjeni album Time Flies ..., je leta 2009 razpadla zaradi hudega prepiram med Noelom in Liamom Gallagherjem, ki sta se že predtem večkrat javno sprla.

Po približno 15 letih sta le zakopala bojno sekiro in tako se zasedba prihodnje leto znova podaja na turnejo, načrtov za novo glasbo sicer ni.

Po številnih pritožbah glede prodaje vstopnic za koncerte zasedbe Oasis britanski varuh konkurence preiskuje družbo Ticketmaster zaradi sumljivega ravnanja, poimenovanega "dinamična cena", zaradi katere so nekateri za vstopnico plačali dvakratno ceno.