Karizmatična pevka Melée je med petjem pogosto odtavala v svoj svet, kitarist Jernej pa spet v svojega. Foto: RTVSLO/J. S.
Karizmatična pevka Melée je med petjem pogosto odtavala v svoj svet, kitarist Jernej pa spet v svojega. Foto: RTVSLO/J. S.
Basist Janez in Sašo - nova pridobitev na kitari. Foto: RTVSLO/J. S.
Dodobra napolnjen klubski prostor se je na trenutke kar tresel. Foto: RTVSLO/J. S.
Psihopat Dominik na bobnih. Foto: RTVSLO/J. S.

Pshychoti so skupina, ki je na sceni že slabih 13 let in se še ne da. K njihovi svežini veliko pripomorejo tudi sunki novega vetra. S tem mislim na nova člana zasedbe - bobnarja in drugega kitarista -, ki pa sta v resnici že stara, saj sta stalna člana že dobro leto.

Prekmurci so v vseh letih obstoja postali že kar kultna skupina, ki uživa velik ugled na alternativni sceni, in to ne samo slovenski. Za sabo imajo nastope na številnih evropskih odrih, izmed katerih je bil eden večjih tisti na nemškem festivalu Bizzare, kjer so nastopili dvakrat. Poleg tega so izdali štiri albume, zadnjega z naslovom Desinvoltura leta 2004. Zaradi vseh teh dejstev ni presenetljivo, da je bil osrednji ljubljanski rockovski klub včeraj nabito poln.

Za ogrevanje publike je poskrbel duo Kweefpossum
"Prekmurska rockovska žurka" se je začela okrog 22. ure, ko sta na oder stopila slovenska "whitestripesovca", duet Kweefpossum. Surov, garažni kitarski zvok ter glasni, energični ritmi, preliti s kričečim vokalom so glavne značilnosti prekmurske dvojice, ki je nastopala v vlogi ogrevalcev publike. V sicer kratkem, polurnem nastopu jima je to kar dobro uspelo.

Uspešno plutje med novimi in starejšimi komadi
Po njunem nastopu se je zapolnil še zadnji kotiček (pre)majhnega koncertnega prostora in napetost je naraščala. Najprej sta se na odru pojavila dva člana in po uvodnem ogrevanju kitarsko-bobnarske naveze v slogu sambe so se na odru pojavili še preostali člani petčlanske zasedbe. "Šov" se je lahko začel. Na začetku so odigrali nekaj starejših komadov, kot je na primer Sonny, in dodobra dvignili temperaturo ter pripravili publiko na nove skladbe.

Že prej sem omenjal svež veter, ki sta ga prinesla nova člana. Ta svežina se je pokazala prav v novonastalih pesmih. Zares dobro prepletanje kitar, udarni ritmi, ki na trenutke spominjajo na ameriške Queens Of The Stone Age, prodorne basovske linije ter energičen, zasanjan in hkrati neverjetno privlačen vokal Melée so pokazatelji, da Psycho-Pathi ne stagnirajo, ampak grejo naprej. Fante in dekle lahko veseli odziv publike na nove skladbe - že med izvajanjem so se tresla tla, kaj šele med aplavzom na koncu! Psihopati so bili, kot se tudi spodobi, poklicani še na bis in dober koncert končali s komadom The Hell Outa Dodge, za katerega so posneli tudi zadnji videospot.

V pričakovanju novega albuma
Tradicionalni koncert Psycho-Path je torej spet uspel. Že glede na količino pretečenega znoja na odru ter pod njim lahko mirno sklenem, da je nastop zadovoljil obe vpleteni strani. Na koncu pa bi omenil, da lahko na njihovi spletni strani preberete tudi napoved novega albuma, ki nosi delovni naslov The Pink Album, izšel pa naj bi naslednje leto.
Sodeč po odzivu publike na sinočnji koncert, lahko rečem, da komaj čakam(o) naslednjega.

Jernej Sobočan