Šesti album bo svet ugledal septembra. Foto: EPA
Šesti album bo svet ugledal septembra. Foto: EPA

37-letna umetnica Dana Elaine Owens iz New Jerseyja se bo jeseni po nekaj letih iz filmskega sveta znova vrnila na glasbeno prizorišče. Skladbe za album Trav'lin' Light nastajajo ob pomoči zvezdnikov, kot so Stevie Wonder, Erykah Badu in Jill Scott. Tudi producentska ekipa ni bila izbrana naključno, za zvočno podobo albuma bosta poskrbela preverjena mojstra Tommy LiPuma in Ron Fair.

Šesti studijski album glasbenice, ki je bila doslej že šestkrat nominirana za grammyja, bo v Ameriki izšel konec septembra. Njen zadnji album The Dance Owens Album iz leta 2004 je bil prodan v nakladi 700 tisoč izvodov.

Queen Latifah uživa velik ugled tudi med ljubitelji filmske umetnosti. Doslej je nastopila že v dvajsetih filmih. Za vlogo v filmu Chicago iz leta 1999 je bila nominirana za nagrado academy. Queen slovi tudi kot izredno podjetna ženska. Razvila je lastno kozmetično linijo Covergirl Queen Collection, sodelovala pa je tudi pri reklamah za žensko spodnje perilo in pizze. Od leta 1999 do 2001 je pripravljala tudi TV oddajo The Queen Latifah Show. Na pisanje tabloidov o njeni istospolni usmerjenosti se je odzvala na duhovit način: " Če hoče biti ženska močna, prodorna, uspešna, če želi uspeti v poslovnem svetu, je skoraj nujno, da je gay."