Robert Plant si je za svojo bradico zaslužil javno pohvalo. Foto: EPA
Robert Plant si je za svojo bradico zaslužil javno pohvalo. Foto: EPA

Priznanje neformalna organizacija podeljuje tistim, ki "ustvarjajo pozitivno podobo ščetinavosti v javni areni". Letošnji zmagovalec je morda presenetljiv, saj imamo Planta iz zlatih časov Led Zeppelinov v spominu kot gladko obritega - je pa res, da se je v začetku koncerta na dolgo napovedovanem in zelo odmevnem koncertu skupine na odru pojavil - zaraščen.

Visoko priznanje Plantu torej prihaja na petah izjemno odmevnega koncerta v londonski dvorani O2, kjer je skupina Led Zeppelin 10. decembra letos prvič po letu 1979 spet nastopila skupaj. (Že ko so se na spletni strani prvič pojavile vstopnice za koncert, se je ta zaradi navala oboževalcev v nekaj minutah zrušila, saj se je za dobrih 9 tisoč vstopnic potegovalo kar milijon ljudi.) Po več kot dveurnem nastopu pred 20.000-glavo množico so nekateri navdušeni recenzenti celo zapisali, da je skupina zdaj zvenela bolje kot v svojih najuspešnejših časih v 70. letih.

Na častno drugo mesto po izboru Fronte za osvoboditev brad se je uvrstil nogometni trener Rafael Benitez, na tretje pa vsestranski podjetnik in starajoči se plejboj Richard Branson. Prvo peterico zaokrožita komik Russell Brand in pisatelj Michael Rosen.