Večina kritikov Rolling Stona se je našla v refrenu I'm Going Craaaaazy (Meeeeša se mi). Foto: EPA
Večina kritikov Rolling Stona se je našla v refrenu I'm Going Craaaaazy (Meeeeša se mi). Foto: EPA
Jack White, The racounters.

Duet Gnarls Barkley je po mnenju rezidenčnih glasbenih kritikov ustvaril "instantno uspešnico, ki jo lahko pravilno odpoje le Cee-Lo (pevec Gnarls Barkley, op. n.)" in za katero "se ni nihče niti pretvarjal, da je ne mara". Na lestvici albumov se je na prvo mesto zasidral najnovejši podvig Boba Dylana, ki je po petletnem predahu izdal Modern Times. Tako živahno Dylan menda ni zvenel že vse od leta 1968, ko je izdal (bolj ali manj neopažen) album John Wesley Harding.

Srebrno medaljo za najboljšo pesem je dobila skladba Steady As She Goes, prvi singel zasedbe The Raconteurs, ki pa so kljub kratkemu stažu na glasbeno sceno stopili že delno slavni - v njihovih vrstah je namreč Jack White, moška polovica dueta The White Stripes. Na tretjem in četrtem mestu sta se znašli hip hop skladbi - Ridin' (Chamillionaire) in What You Know (TI), prvo peterico pa je zaokrožila skupina The pack s singlom Vans, ki opeva - superge.

Kam je izginila Kylie?
Za Bobom Dylanom na šestem mestu (Thunder on the Mountain) je na sedmem Lily Allen z "najbolj grenko pesmijo o koncu ljubezni", Smile, na desetem mestu pa je pristal duet Goldfrapp z Ooh La La. "To je plesna uspešnica, kakršne je včasih pisala Kylie," so Avstralko posredno "zbodli" v Rolling Stonu.