Bryan Ferry je sprva nase opozoril v skupini Roxy Music. Foto:
Bryan Ferry je sprva nase opozoril v skupini Roxy Music. Foto:
Bryan Ferry
Bryan Ferry se je tokrat posvetil skladbam Boba Dylana. Foto: Reuters

Pevec, ki je znan tudi po tem, da v svoji vokalni interpretaciji zaobjema več slogov petja - od francoskega šansona do klasičnega prepevanja in interpretacije ostrega hard rocka - bo na oder stopil 10. oktobra. Na koncertu, na katerem organizatorji obljubljajo tudi gosta presenečenja, ga bo spremljala 10-članska zasedba.

Z romantično ljubezensko poetiko
Njegovi začetki segajo v začetek 70. let, ko je prepeval v skupini Roxy Music. Ferry se je v tistem času predstavil z vrsto modernih skladb, kot sta Shame Shame Shame in Let’s Stick Together, pod katero se je podpisal Wilbert Harrison. Besedila njegovih pesmi ga kažejo kot izoliranega romantika, hkrati pa od nekdaj velja za eno največjih ikon med lomilci ženskih src. Njegovemu kakovostnemu glasu in nekdaj izjemno modernemu slogu petja je mogoče prisluhniti na albumih, kot sta Boys And Girls in Bete Noire. Od svojih začetkov do danes je pevec s svojim značilnim slogom v celoti obdelal romantično ljubezensko poetiko.

Poleg starih skladb bo Ferry na ljubljanskem koncertu predstavil tudi izdelke z najnovejše plošče Dylanesque. Na plošči, ki jo promovira na svoji evropski turneji, izvaja glasbenik sebi tako ljube pesmi Boba Dylana.