Z njim je posnela duet Academia. Foto:
Z njim je posnela duet Academia. Foto:

Sia Kate Isobelle Furler, ki je bila do zdaj najbolj znana po sodelovanju z rockovsko zasedbo Zero 7, bo nove pesmi v digitalni obliki na tržišče poslala decembra, album pa bo na voljo v začetku prihodnjega leta. Posnela je 14 plesnih skladb, med katerimi je tudi prvi singel Buttons ter duet Academia, ki ga je posnela z Beckom.

Sia je v drugi polovici 90. let delovala v avstralski acid džez formaciji Crisp in z njimi posnela albuma Word And The Deal ter Delirium. Leta 2000 se je preselila v Veliko Britanijo in se podala na samostojno glasbeno pot. Nase je opozorila že s prvencem Healing Is Difficult, eklektično mešanico r&b-ja in džeza.

S skupino Zero 7 je sodelovala pri njihovih treh studijskih albumih, z njimi je posnela uspešne single Destiny, Distractions, Somersault, Speed Dial No. 2 in You're My Flame. Njena najbolj znana pesem pa je Breathe Me, uporabili so jo že v številnih televizijskih serijah in reklamah (Six Feet Under, Life As We Know It, So You Think You Can Dance, The Hills, Coronation Street …).

Sia ima med sorodniki precej glasbenikov, najbolj znan je njen stric Colin Hay, pevec avstralske skupine Men At Work.