Bob Sinclar je nase prvič opozoril s skladbo Gym Tonic. Foto:
Bob Sinclar je nase prvič opozoril s skladbo Gym Tonic. Foto:
Bob Sinclar
Po abumu Western Dream prihaja plošča Soundz of Freedom.

Francoski DJ, ki je predlani svet osvajal z uspešnico Love Generation, se je dober teden pred izidom svojega novega albuma Soundz of Freedom (ta bo police zapolnil 21. maja) predstavil v diskoteki Fun Factory.

Glasbenik s pravim imenom Christophe Le Friant je začel kot DJ prvič nastopati leta 1986, pri starosti 18 let, njegova strast pa sta bila takrat funk in hip-hop. Takrat se je predstavljal pod psevdonimom Chris The French Kiss, njegova prva klubska uspešnica pa je bila skladba Gym Tonic, ki je nastala v sodelovanju s Thomasom Bangalterjem iz zasedbe Daft Punk. Ime Bob Sinclar si je sposodil pri glavnem junaku filma Le Magnifique režiserja Philippea de Broca.

Uspešen poklon Cerronu
Bob Sinclar velja za DJ-a, ki je pomembno prispeval k širjenju francoskega housa prek domačih meja, kar dokazujejo uspešne uvrstitve njegovih skladb na glasbene lestvice po vsem svetu. Skladba I Feel For You, ki jo je posnel kot poklon francoskemu glasbeniku Cerronu in jo je mogoče najti na njegovem drugem albumu Champs Elysées, je zasedla deveto mesto britanske lestvice Top 40.

Pod imeni The Mighty Bop in Reminiscence Quartet je glasbenik zaplaval v preplet hip-hop in džezovskih vod. Poskrbel je tudi za projekt Africanism, pri katerem se je Sinclaru pridružila vrsta izvajalcev house glasbe, ki ji je dodana kombinacija latina, džeza in afriških ritmov.

V pričakovanju novega albuma
Po uspešnici Love Generation, ki je postala tudi uradna himna Svetovnega nogometnega prvenstva 2006 v Nemčiji, je svojim oboževalcem postregel še s hiti World, Hold On, kjer se mu je pridružil Steve Edwards, zanj pa je prejel nominacijo za grammyja, in Rock This Party (Everybody Dance Now). Četrti singel z albuma Western Dream, Tennessee naj bi izšel aprila, vendar si je glasbenik zaradi prihajajočega novega albuma premisli.

M. K.