Sinead O'Connor je še vedno zaposlena s premlevanjem verskih (ne)resnic. Foto: EPA
Sinead O'Connor je še vedno zaposlena s premlevanjem verskih (ne)resnic. Foto: EPA

Sinead O'Connor za junij napoveduje izid dvojnega albuma z naslovom Theology; iskanje odgovorov na verska vprašanja torej še vedno zapolnjuje pevkin vsakdanjik. 40-letnica bo na albumu objavila osem svojih skladb, drugo so priredbe. Med temi je tudi predelava pesmi I Don't Know How To Love, ki sta jo Tim Rice in Andrew Lloyd Webber uvrstila v muzikal Jesus Christ Superstar.

"To je moj osebni odgovor na vse, kar se je zgodilo in kar vpliva na nas po 11. septembru 2001. Preprosto sem hotela ustvariti nekaj lepega, kar me navdihuje," je po poročanju britanskega časopisa NME dejala O'Connorjeva.

Album je zasnovan dvodelno. Prva zgoščenka, Sinead O'Connor jo je poimenovala Dublin Sessions, prinaša minimalistično akustično glasbo, pri kateri je kot producent sodeloval Steve Cooney, ki je sodeloval tudi z znamenito irsko skupino The Chieftains. Drugo zgoščenko je produciral Ron Tom, ki se je moral pri svojem delu ubadati s številnim orkestrom, v katerem so bili tudi čelisti, harfisti in igralci francoskega roga.