Lasje so še vedno kratki, misli pa očitno precej bolj urejene kot pred 20 leti. Foto: Reuters
Lasje so še vedno kratki, misli pa očitno precej bolj urejene kot pred 20 leti. Foto: Reuters
Sinead O'Connor
Sinead O'Connor domovini odreka status demokracije; Irska se je "zataknila" v zgodovini, saj ji še vedno vlada duhovščina. Foto: Reuters

Tako vsaj trdi pevka, ki je ob napovedi skorajšnjega izida albuma Theology povedala, da si je več desetletij želela posneti album v sodobne pesmi predelanih starozaveznih psalmov. Ta album naj bi bil tudi nekakšno "maščevanje" glasbeni industriji. Njeni veljaki ožemajo glasbenike, sama pa je sedaj posnela album, ki ga razume kot hrano za dušo. Tudi za svojo.



Razum, po novem zaveznik Sinead O'Connor
Sinead je pri 40-ih očitno zares precej bolj razumna kot pred 20 leti, ko je stratsno trgala papeževo sliko. Tudi bolj previdna je. Za starozavezne psalme se je odločila preprosto zato, ker bi bila obravnava Nove zaveze hitro podvržena mnogoterim interpretacijam in kritikam. Nova zaveza je namreč po mnenju Sinead O'Connor zelo občutljiva zadeva, o kateri se v javnosti ne splača preveč razpravljati. Razen če se nočeš prostovoljno postaviti na nacionalni (ali celo svetovni) pranger. Sinead to dobro ve. Sama je že stala "tam gori".