Nov album Marca Bolana bo na voljo čez dva meseca. Foto:
Nov album Marca Bolana bo na voljo čez dva meseca. Foto:
Marc Bolan
Marc Bolan še vedno velja za enega najbolj prepoznavnih britanskih glasbenikov, ki je pomagal pri uveljavitvi glamrocka.

Trojni CD z naslovom Bolan At The Beeb bo postregel z dvema do zdaj še neobjavljenima skladbama.

To bosta pesmi My Baby's Like a Cloudfall in Funk Now Jam, ki ju je sloviti pevec, kitarist in avtor glasbe posnel za britanski radio BBC. Slišali bomo tudi nekaj radijskih oddaj, ki jih je Bolan posnel s svojo matično skupino Tyrannosaurus Rex. Glasbena zbirka bo zajela tudi številne njegove skladbe, ki so nastale v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Ljubiteljem njegove glasbe bo novi album na voljo čez dva meseca.

Kratka in odmevna kariera
Marc Bolan še vedno velja za enega najbolj prepoznavnih britanskih glasbenikov, ki je pomagal pri uveljavitvi glamrocka. Poleg njega so za razvoj tega glasbenega žanra najbolj zaslužni David Bowie ter skupini Slade in The Sweet. Marc je svetovno slavo požel s svojo skupino T. Rex, s katero je posnel vrsto nepozabnih uspešnic, kot so Get It On, Telegram Sam, Metal Guru, Born To Boogie in Hot Love. Njegova glasbena pot pa ni trajala dolgo, le dva tedna pred svojim tridesetim rojstnim dnem je umrl v prometni nesreči.

Tudi Marcov sin Rolan Bolan je že nekaj časa uspešen glasbenik. Njegov novi album bo izšel prav v teh dneh.